Menu van de dag – Aardappelkoeken met gehaktballetjes en broccoli
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 750 g vastkokende aardappels (geschild)
- 500 g rundergehakt of
- 500 g half-om-half gehakt
- 4 eieren
- paneermeel
- 3 eetl. crème fraîche
- kerriepoeder (naar smaak)
- 1 eetl. bloem
- 6 eetl. zonnebloemolie of
- 6 eetl. arachideolie
- 200 ml kookroom
- 2 eetl. verse peterselie (gehakt)
- 500 g broccoli (in roosjes)
Instructions
- Rasp de aardappelen grof. Laat ze in een schone doek of zeef uitlekken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Meng het gehakt met zout, peper, 1 ei en paneermeel.
- Vorm er kleine balletjes van.
- Klop de andere eieren los met zout, peper en crème fraîche.
- Schep het kerriepoeder, de bloem en aardappelrasp erdoor.
- Vorm er 4 aardappelkoeken van.
- Bak deze in 4 eetlepels olie aan beide kanten goudbruin.
- Bak intussen in de rest van de olie de gehaktballetjes rondom bruin, voeg een scheutje water toe en laat tien minuten garen.
- Schep de gehaktballetjes uit de pan, voeg kookroom bij het bakvet, roer de peterselie erdoor en kook iets in. Voeg zout en peper en de gehaktballetjes toe.
- Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar.
- Serveer de aardappelkoeken en de gehaktballetjes in de saus met de broccoli.
Serving size: 4 Calories: 840 kcal Fat: 57g Carbohydrates: 38g Protein: 40g
Reageer