10.9 C
Medemblik
20 september 2020 08:29
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Spinazieflensjes met paprika en gerookte kip

Spinazieflensjes met paprika en gerookte kip

Spinazieflensjes met paprika en gerookte kip Spinazieflensjes met paprika en gerookte kip Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 zak 3 kleuren paprika
  • 1 gerookte kipfilet
  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 6 dl melk
  • 6 el pesto rosso
  • olijfolie
  • 200 g bladspinazie

Instructies

Snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de kipfilet in plakjes. Roer een glad beslag zonder klontjes van de bloem, wat zout, de eieren, de melk en 4 el pesto. Verhit een scheutje olie in een middelgrote koekenpan. Schep 1/12 deel van het beslag in de pan en bak er een flensje van dat aan beide kanten lichtbruin is. Laat op een bord glijden en houd warm onder folie of op een pan met een laagje kokend water. Bak zo de rest van de flensjes. Verhit een scheutje olie in een wok, roerbak de paprika 3 minuten. Voeg 1/3 van de spinazie toe roerbak tot spinazie is geslonken, voeg weer 1/3 toe en als die is geslonken de rest van de spinazie. Roerbak tot ook deze is geslonken. Voeg de kipfilet en de rest van de pesto toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Beleg de flensjes met wat van het spinazie-paprikamengsel en vouw dubbel. Serveer op een schaal of bordjes.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?