Medemblik Actueel.

JC Missing slachtoffer dadendrang college bij herinrichting MFA De Muiter

MEDEMBLIK – Het College van Medemblik wil een bedrag van € 385.000,- euro uittrekken om MFA de Muiter in Medemblik weer klaar te maken voor de toekomst, volgens de huidige gebruikers voldoet de Muiter niet meer en moet er worden ingegrepen.

Behalve dat de huidige gebruikers als OptiSport en de bibliotheek een andere indeling van de Muiter willen zal ook De Dijk gaan vragen om extra vierkante meters. Het college acht de tijd rijp om nu het pand te gaan verduurzamen en deze door te gaan voeren bij de herindeling van MFA de Muiter.

JC Missing slachtoffer plannen

Een andere gebruiker van het pand, JC Missing lijkt hierdoor te worden opgeofferd om de plannen rond te krijgen. Dit zeer tegen de zin van het bestuur van JC Missing. Siem Zeilemaker: “Ik vraag mij af wat het doel is om JC Missing tegen haar zin te gaan verplaatsen en een ruimte te gaan laten delen met de kinderopvang die ook van MFA de Muiter gebruikt maakt. En ook van Optisport is het nog helemaal niet duidelijk of zij wel doorgaan in MFA De Muiter, hun contract loopt namelijk binnenkort af, ik vraag mij af wat de gevolgen zijn als het contract niet wordt verlengd.”

Siem Zeilemaker (PWF) wil daarom wel eens weten van het college waar zij die € 385.000,- precies aan willen gaan uitgeven, en wat de wensen zijn van deze ‘vaste gebruikers’ en of deze wensen wel echt strikt noodzakelijk zijn.  Zeilemaker maakt zich sterk voor JC Missing om deze op de huidige plek te laten bestaan en niet een ruimte met de kinderopvang te gaan laten delen. “JC Missing lijkt de dupe te worden van de wensen van anderen en dat kan natuurlijk niet,” aldus Zeilemaker.

Reageren via facebook