Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Foto aangeleverd
Bijeenkomsten

“Westfriese Avond” met quiz en muziek in Cultura Andijk

ANDIJK – Een heerlijk avondje Westfries vermaak,waar een ieder actief aan deelneemt. De quiz gaat uitsluitend over ons Westfriese dialect. Er hoeft niet te worden geschreven en er wordt gespeeld in teams, waarvan de leden bij elkaar aan tafel zitten en op de avond zelf samengesteld worden. Aan het einde van de quiz is er één winnend team. Tussen de onderdelen door wordt (met pianobegeleiding) gezamenlijk een aantal Westfriese liedjes gezongen, waarvan de teksten groot in beeld worden gebracht.

Veel van ons mooie Westfriese dialect is al verloren gegaan en zal uiteindelijk steeds meer verdwijnen. Wie echter het Westfries van zijn ouders heeft meegekregen, zal ongetwijfeld in het voordeel zijn en heel vaak de ‘Oh-ja-beleving’ ervaren. Veel vragen hebben meerkeuze antwoorden (A, B, C), waarbij dus ook het gokelement aanwezig is. Misschien lijkt het moeilijk, maar het gaat bovenal om de lol en de (Westfriese) gezelligheid. 

De quiz kent de volgende onderdelen: 1. Woordkennis. 2. Bijnamen van Westfriese plaatsen. 3. Spreuken en gezegdes. 4. Woord invoegen. 5. Werkwoord vervoegen. 6. Herkomst van woorden. 7. Vertalen.

Alle gestelde vragen worden op een groot scherm in beeld gebracht.

De quiz wordt gepresenteerd door Sjaak Steltenpool, Peter Swart en Harm Steltenpool. Zaterdag 3 november Aanvang: 20.00uur en de Entree is € 5,=, inclusief kopje koffie of thee. Reserveren kan op CulturaPlus2.0@gmail.com onder vermelding van uw naam en het aantal personen.

Reageren via facebook