Menu van de dag – Spikkeltjesspaghetti
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 400 g volkoren spaghetti
- 1 (biologische) rode en 1 (biologische) gele paprika
- 1 (biologische) ui
- 2 biologische eieren
- 125 ml (biologische) crème fraîche
- 2 tl paprikapoeder
- 4 el (biologische) olijfolie
- 200 g (biologische) hamblokjes
- 400 g doperwtjes (pot of diepvries)
- 4 el grof gehakte peterselie
Instructions
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika’s in heel kleine stukjes.
- Pel en snipper de ui.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, het paprikapoeder, wat peper en wat zout.
- Verhit de olijfolie in een grote hapjespan en bak de paprika met de ui 4 minuten.
- Voeg de hamblokjes toe en bak ze 2 minuten mee.
- Voeg de doperwtjes toe (uit pot zonder vocht of uit de diepvries nog bevroren).
- Bak ze even mee tot ze goed warm zijn.
- Giet de spaghetti als die gaar is af. Goed laten uitlekken.
- Meng de spaghetti in de hapjespan met de groenten.
- Zet het vuur laag en roer het eiermengsel erdoor, goed doorwarmen en op smaak brengen met peper en zout.
- Schep de peterselie erdoor.
- Schep de spaghetti op 4 diepe borden.
- Serveer met geraspte DEEN Biologische Beemsterkaas.
Reageer