Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu van de dag – Spikkeltjesspaghetti


Menu van de dag - Spikkeltjesspaghetti
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 400 g volkoren spaghetti
  • 1 (biologische) rode en 1 (biologische) gele paprika
  • 1 (biologische) ui
  • 2 biologische eieren
  • 125 ml (biologische) crème fraîche
  • 2 tl paprikapoeder
  • 4 el (biologische) olijfolie
  • 200 g (biologische) hamblokjes
  • 400 g doperwtjes (pot of diepvries)
  • 4 el grof gehakte peterselie
Instructies
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de paprika’s in heel kleine stukjes.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche, het paprikapoeder, wat peper en wat zout.
  5. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan en bak de paprika met de ui 4 minuten.
  6. Voeg de hamblokjes toe en bak ze 2 minuten mee.
  7. Voeg de doperwtjes toe (uit pot zonder vocht of uit de diepvries nog bevroren).
  8. Bak ze even mee tot ze goed warm zijn.
  9. Giet de spaghetti als die gaar is af. Goed laten uitlekken.
  10. Meng de spaghetti in de hapjespan met de groenten.
  11. Zet het vuur laag en roer het eiermengsel erdoor, goed doorwarmen en op smaak brengen met peper en zout.
  12. Schep de peterselie erdoor.
  13. Schep de spaghetti op 4 diepe borden.
  14. Serveer met geraspte DEEN Biologische Beemsterkaas.

 

Reageren via facebook