15.8 C
Medemblik
27 september 2020 10:23
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Menu van de dag – appel en bleekselderijstamppot

MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.

Menu van de dag - appel en bleekselderijstamppot
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 1 magere rookworst (à 275 g)
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 stevige appels (Elstar of Jonagold)
  • 1 potje nootstukjes (à 80 g)
  • 1½ dl warme melk
  • selderiezout
Instructies
  1. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de rookworst op de aardappelen.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in kleine stukjes.
  4. Kook de bleekselderij in ca. 15 minuten gaar.
  5. Schil de appels, snijd ze in blokjes. Kook de appels 5 minuten met de bleekselderij mee. Rooster de nootstukjes lichtbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  6. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
  7. Stamp de aardappelen fijn en roer er warme melk (of het kookvocht van de bleekselderij) door.
  8. Roer het appel-bleekselderijmengsel en de helft van de nootstukjes door de puree. Breng op smaak met selderiezout en peper.
  9. Verdeel de stamppot over 4 borden en bestrooi met de rest van de nootjes.
  10. Leg er een stukje rookworst bij.
  11. Lekker met mosterd.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?




Uw banner hier?