Menu van de dag – Krokante tortilla met verse zalm
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 tortillavellen
- 300 g verse zalm
- olijfolie
- 3 limoenen
- zwarte peper uit de molen
- 10 rode radijzen
- rijpe avocado
- bosje bieslook
- 100 g Hollandse garnalen
- 125 ml crème fraîche
- zakje babysla
- bakje cress
Instructions
- Verwarm de oven op 175C. Leg een gebaksbordje op de tortillavellen en snijd ze rondom uit. Plaats de uitgesneden tortilla’s op een ovenplateau op bakpapier. Leg hier een ovenplateau bovenop om te zorgen dat de tortillabodems mooi plat blijven. Bak de tortilla’s 10 tot 15 minuten af in de oven. Snijd de zalm in de lengte in dunne plakjes. Leg de plakjes netjes naast elkaar op een bord. Smeer de tranches zalm in met een beetje olijfolie, en bestrooi ze met wat fijn zout. Besprenkel de zalm met het sap van 2 limoenen. Maak de zalm nog aan met wat zwarte peper. Laat dit vervolgens 15 minuten marineren. Schaaf met een mandoline dunne plakje van de radijzen. Leg in een kommetje met koud water en ijsblokjes. Zo blijven de plakjes lekker knapperig. Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd deze in blokjes van 1×1 cm. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk.
- Dep de tranches zalm een beetje droog met keukenpapier. Plaats 3-4 tranches zalm op elk van de vier krokante tortillabodems. Maak de radijzen en de avocado apart van elkaar aan met olijfolie, zout en peper. Leg ze vervolgens verdeeld op de zalm. Strooi er een kleine hand garnalen over. Vul een spuitzakje met crème fraiche en zet een paar stippen tussen en op de garnituren. Steek een paar mooie blaadjes sla in het gerecht. Rasp wat schil van de limoen over het gerecht en strooi de bieslook erop. Maak verder af met druppels olijfolie, grof zeezout en de cress.
Serving size: 4 Calories: 555 kcal Fat: 33g Carbohydrates: 43g Protein: 17g
Reageer