Medemblik Actueel.

rob hartog - foto team hartog
Motorsport

Net niet voor Rob Hartog

ABBEKERK – Vanaf de negentiende startplaats wist Rob Hartog zich knap naar voren te werken. Na een sterke race vocht Hartog volop voor de elfde plaats, totdat hij in de voorlaatste ronde samen met een andere rijder onderuit ging. Door het incident volgde er een rode vlag. Hartog was al het in parc fermé als winnaar in het EK, maar kreeg toen van de organisatie te horen dat hij uit de uitslag was gehaald.

Rob Hartog kende moeizame trainingen in de World Supersport klasse op Portimão. Hartog had in de afgelopen jaren goede prestaties neergezet op het prachtige Portugese circuit, maar tijdens de trainingen wilde het nog niet lukken. Hartog kwalificeerde zich als negentiende voor de wedstrijd. De start van de race was goed voor de coureur uit Abbekerk, waarbij hij drie plaatsen wist te winnen. Vervolgens wist Hartog in de tweede ronde al op te schuiven naar een puntenpositie. Vervolgens moest Hartog hard werken om de aansluiting te vinden bij een grote groep rijders die in gevecht waren voor de zesde plaats.

Hartog wist aan te haken bij de groep die in de loop van de race steeds wat verder uit elkaar viel. In het slot van zijn sterke race was de Kawasaki-coureur volop in gevecht voor de elfde plaats. In de voorlaatste ronde ging het mis toen Hartog samen met een Spaanse rijder ten val kwam in bocht elf. Hartog zat snel weer op zijn motor, maar door het incident kwam er een rode vlag. Hartog werd in eerste instantie als elfde in de uitslag opgenomen en als winnaar in het EK. Helaas kreeg het team vervolgens te horen dat Hartog uit de uitslag was gehaald, vanwege het veroorzaken van de valpartij. Hartog behield wel zijn voorsprong van zestien punten in de FIM Europe Supersport Cup met nog één race op het programma in Magny Cours.

Commentaar Rob: ‘Vanaf de negentiende startplaats hebben we een hele sterke race gereden. Het gevoel met de motor was een stuk beter en ik kon goed het gevecht aangaan met de rijders die streden voor de top-tien. Ik maakt een kleine inschattingsfout in de voorlaatste ronde. De rijder voor mij veranderde in bocht elf van snelheid en richting, waardoor ik zijn achterwiel raakte en we samen crashten. Ik zat snel weer op de motor en had alsnog winnaar kunnen worden in het EK, toen de rode vlag kwam. We stonden al in het parc fermé toen we te horen kregen dat ik uit de uitslag was gehaald. De racedirectie vond mijn actie gevaarlijk en ik werd daarom gediskwalificeerd, terwijl wij vonden dat het een race incident was. De uitslag past wel een beetje bij dit weekend, maar we gaan vanwege de sterke race wel met een veel beter gevoel naar huis!’

 

Reageren via facebook