27.6 C
Medemblik
7 augustus 2020 11:50
Medemblik Actueel.

Foto: Rob Hartog

Team Hartog wil het seizoen sterk afsluiten in Qatar

ABBEKERK – De laatste race van het World Supersport seizoen wordt verreden op het Losail International Circuit. Het evenement is Qatar is een bijzondere, omdat er gereden wordt in het donker met kunstlicht. Rob Hartog wil na een aantal tegenvallende evenementen het seizoen sterk afsluiten met een goed resultaat.

Het is alweer tijd voor de laatste race van het seizoen. Het seizoen begon in februari op Phillip Island in Australië en wordt komend weekend afgesloten met een race in het donker met kunstlicht in Qatar. Nadat Rob Hartog vorig jaar een erg seizoen draaide met de Europese titel tot gevolg, kon hij dit jaar zijn draai niet vinden tijdens zijn eerste volledige seizoen in het wereldkampioenschap.

De coureur van Team Hartog – Against Cancer begon het jaar met een vervelende blessure, maar ook na de zomerstop lukte het niet om aan de resultaten van vorig jaar te komen. Hartog heeft zijn zinnen gezet om komend weekend in Qatar het seizoen op een goede manier af te sluiten. Het circuit is nieuw voor de coureur uit Abbekerk, maar gezien de vloeiende layout heeft hij er vertrouwen in dat deze baan hem zal liggen.

De laatste ronde van het seizoen begint vanaf donderdag met de vrije trainingen en de race staat zaterdagmiddag op het programma. De wedstrijd start om 18:15 uur lokale tijd en wordt om 17:15 uur Nederlandse tijd live uitgezonden op Eurosport 1.

Rob Hartog: ‘De resultaten van de laatste wedstrijden waren niet wat we voor ogen hadden. Het valt dit jaar gewoon wat tegen, maar gelukkig is het seizoen nog niet voorbij. Deze laatste race in Qatar is een kans om te laten zien wat we in huis hebben. Het wordt een nieuwe ervaring om te rijden in het donker met kunstlicht, maar ik heb er erg veel zin in. Ik denk dat deze baan best goed bij ons kan passen. We gaan ervoor in Qatar!

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?