20.4 C
Medemblik
10 augustus 2020 07:35
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Rob Hartog pakt het laatste punt in Jerez

ABBEKERK/JEREZ – Rob Hartog is vijftiende geworden in de World Supersport race op Jerez. De Kawasaki-coureur van Team Hartog – Against Cancer had een zeer goede start, maar maakte een fout in de eerste ronde waardoor hij veel plaatsen verloor. In de laatste ronde wist Hartog alsnog één WK-punt veilig te stellen.

Rob Hartog had het nog niet goed naar zijn zin tijdens de eerste trainingsdag in Jerez, maar de Kawasaki-coureur vond zijn ritme tijdens de derde vrije training en kwalificatie van zaterdag. Hartog kwalificeerde zich als negentiende voor de wedstrijd. Vanaf de zevende startrij kwam Hartog erg goed van de plek en lag hij vijftiende na de eerste sector. Bij het opkomen van het achterste rechte stuk maakte Hartog een klein foutje waardoor hij een plaats verloor. In een poging om deze goed te maken remde de coureur uit Abbekerk te laat, waardoor hij de bocht niet kon halen en terugviel naar de tweeëntwintigste positie.

Vervolgens wist Hartog wel weer een aantal plaatsen te winnen, maar hij had niet het tempo om groep te volgen die streed om de punten. Hartog ging als zeventiende de laatste ronde in, kort achter Christian Stange. In de laatste ronde was er een crash en wist Hartog zelf Stange te passeren, waardoor Team Hartog – Against Cancer met de vijftiende plaats het laatste WK-punt mee naar huis mocht nemen. Over twee weken komt Hartog in actie op het circuit van Misano voor de zevende World Supersport race van het seizoen.

Commentaar Rob: ‘Ik had een onwijs goede start en won vier plaatsen. Het was zonde van die fout in de eerste ronde. Als ik die niet had gemaakt, dan was er misschien meer mogelijk geweest. Desondanks was het tempo dat ik daarna kon rijden ook niet goed genoeg. Ik verloor de aansluiting met de rijders voor mij en dat viel tegen. Het gevoel was wel beter dan in Imola, maar we zijn er fysiek nog niet. We maken stappen vooruit en ik denk dat het belangrijk is om realistisch te blijven. Zo lang we dat blijven doen, heb ik er vertrouwen in dat het aan het einde van het seizoen wel goed komt. Het WK-punt is wel lekker voor mijzelf en iedereen in het team.’

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?