Zwaagdijker Marcel Piek aan de start van Dakar 2019

ZWAAGDIJK – Marcel Piek uit Zwaagdijk ligt op koers naar Dakar in 2019. Hiervoor moet hij eerst nog een duinenrally rijden. Dit gebeurt eind maart in de woestijn van Abu Dhabi. Wanneer deze rally wordt uitgereden, is de kwalificatie rond. De motor is daar klaar voor. Marcel: “De motor is een echte rallymotor. Hij heeft de Dakar al gereden, hij is net terug. Hij wordt nog helemaal nagekeken en gaat rond 15 maart op het vliegtuig naar Abu Dhabi.”

Marcel vertrekt samen met het HT Rally Team. “Dit is een team dat ook de rally voor motorrijders verzorgt tijdens de Dakar. Ik heb bewust hiervoor gekozen om te ervaren hoe het in dit team gaat. Wel zijn er nog sponsors nodig. Op dit moment ben ik hard aan het trainen om fysiek en conditioneel superfit te zijn. In de woestijn het erg warm, en dus erg zwaar.”

Reageren via facebook