18.6 C
Medemblik
3 augustus 2020 22:05
Medemblik Actueel.

Oud-Medemblikker Jacob Pijper 4e in nieuw pr tijdens RS600 cup Assen

MEDEMBLIK _ Afgelopen zondag vond race 3 van de RS600 Cup plaats op het TT circuit in Assen. Jacob Pijper was na motorische pech, tijdens de race in Zandvoort, er gewoon weer bij. De voorspellingen voor afgelopen zondag waren niet om over naar huis te schrijven. Er werd, zoals wel vaker in Nederland, veel regen voorspeld voor de gehele dag. Gelukkig hebben de weermannen en vrouwen niet altijd gelijk en kon de eerste training worden verreden op een droge baan. De regen dreigde en vlak voor de kwalificatie begon het heel lichtjes te regenen.

Omdat het niet harder ging regenen maakte Jacob Pijper de keuze om het op droogweerbanden te proberen. Na 1 redelijke ronde te hebben gereden begon het harder te regenen. Niemand die zijn tijd meer verbeterde en Pijper zijn 2:21.724 bleek genoeg voor een 16de startplaats. Vlak voor race 1 was de baan nog aan de natte kant maar deze droogde verrassend snel op. Pijper maakte de keuze voor droogweerbanden en dit bleek achteraf de juiste keuze. Na een matige start kon Pijper al snel een aantal plaatsen goed maken. In de laatste 2 rondes kreeg hij de Zaanse coureur de Goede in het zicht. De Goede had helaas de verkeerde keuze gemaakt qua banden en zodoende kon hij hem en nog 2 coureurs in de laatste ronde inhalen. Resultaat, als 16de gestart en op plaats 6 geëindigd met een nieuwe pr van 1:58.054.

Race 2 werd dit keer duidelijk een droge race. In de eerste bocht was het dringen geblazen, maar in de daarop volgende bochten kon Pijper al een aantal coureurs weer inhalen. Daarna werd het een leuke strijd met een aantal rijders, maar na een aantal aanvallen te hebben gepleegd moest hij ze helaas laten gaan. Vervolgens de race uitgereden met als resultaat een mooie 4de plaats en weer een nieuw pr 1:55.620.

Dit biedt een mooi vooruitzicht voor maandag 4 juli, de volgende race in de RS600 cup in Assen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?