17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 05:17
Medemblik Actueel.

Renate Spruit is al enige jaren lid van Revanche (Foto aangeleverd)
Renate Spruit is al enige jaren lid van Revanche (Foto aangeleverd)

Schaakclub Revanche zoekt nieuwe leden

WERVERSHOOF – Schaakvereniging Revanche uit Wervershoof opent het schaakseizoen op de eerste dinsdag van september. Traditioneel bestaat de opening uit een snelschaaktoernooi. Hieraan nemen niet enkel de huidige leden van Revanche deel. Ook veel oud-leden bezoeken de schaaklocatie in café De Hoek.

Eén van de deelnemers is Renate Spruit. Zij is al enige jaren actief lid van de schaakvereniging en tot nu toe de enige vrouw. “In het begin was dat wel even wennen, maar eigenlijk heb ik daar nooit last van gehad. De meeste leden vinden het leuk dat er ook een vrouw schaakt en hebben er geen moeite mee wanneer ze niet van me kunnen winnen. Maar het zou mooi zijn als er nog 1 of 2 andere vrouwen mee gaan doen aan de competitie.”

Revanche blijft met een klein ledenaantal kampen. Een aantal leden heeft voor het begin van dit seizoen aangegeven niet verder te gaan. Dat heeft er toe geleid dat Revanche het komend seizoen zowel intern als extern samen gaat spelen met Degoschalm uit Westwoud. De ene dinsdag wordt er gespeeld in de locatie in Wervershoof, de andere dinsdag in Westwoud.

“Degoschalm had de laatste jaren net als wij last van een afnemend ledenbestand. Zij hebben rondgekeken om aan te sluiten bij een andere vereniging en zijn bij ons terecht gekomen. De besturen hebben een paar keer overleg gehad en de samenwerking voorgelegd aan de leden. Die zijn er allemaal mee akkoord gegaan. Ik hoop dat we hierdoor een meer interessante competitie kunnen krijgen. Maar vooral is het belangrijk dat we als vereniging kunnen blijven schaken”, aldus Spruit.

Zelf springt ze af en toe bij bij het jeugdschaken. Ook is ze vaak te vinden bij promotieactiviteiten voor het schaken. “Op 22 september is er weer een middag op het Raadhuisplein. De jeugd van Wervershoof kan dan weer kennis maken met verschillende sporten, waaronder het schaken. We hopen zo niet alleen nieuwe jeugdleden te krijgen, maar ook de ouders enthousiast te maken om zelf eens te komen schaken. En wie weet kan ik ook wat vrouwen zover krijgen om lid te worden.”

Reageren via facebook