Schaakvereniging de Pionier – en het Schaakkampioenschap van West-Friesland

Abbekerk – Een reizend circus was het niet, maar van heinde en verre kwamen de schakers uit Westfriesland om te strijden voor het schaak-kampioenschap van Westfriesland. Een van de 12 deelnemers was onze Lukas Boots, hoe hij gespeeld heeft weten we niet, maar op een gegeven ogenblik was hij weg.

Op de link www.depionier.eu vindt u vast nadere informatie. Op dezelfde site is ook nader bericht over het “Anders dan Anders” toernooi op 28 maart (2e paasdag). Arnold Velthuis – Klemens Schäffer 1-0. Arnold staat op de 2e plek in de ranglijst en is voor niemand bang behalve voor Lukas en Gerco Stapel. Dat bleek ook uit de volgende uitslag

Theo Laan – Gerco, 0-1. Wanneer Gerco wat meer kan spelen, dan wordt zelfs Lukas benauwd. Kees Haakman – Dale Neijzing was voor Dale, die nu stilletjes op de 4e plek staat. Het laatste bord werd bemand door Jouke van Groningen en Victor Groeneveld. Na een heel voorzichtige opening van beide zijden ontaarde het in een onoverzichtelijk spel, waarin Victor blij was dat Jouke een remise aanbod accepteerde.

Meer informatie via vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.