Medemblik Actueel.

Schaken

Schaakvereniging De Pionier – het Anders dan Anders toernooi…

Abbekerk –  We moeten eerst verslag doen van de uitslagen van het Anders dan Anders toernooi op 2e paasdag de 28e maart 2016.

In totaal 69 deelnemers met een Vladimir Episjin (de nummer 1), een Hing Ting Lai (2) en Maaike Keetman (3). Pas op de 32e plek vinden we onze Lukas Boots en dat geeft wel aan hoe sterk het toernooi bezet was. Co Buysman heeft een bijzonder aardig verslag geschreven wat we op onze website www.depionier.eu geplaatst hebben. Arnold Velthuis heeft weer een perfect toernooi georganiseerd en mede dank zij de sponsors (Spar Abbekerk, Het Nieuwe Bonte Paard, Verbart Installatie techniek en Bouwkostenadvies T.M. Laan) was dit mogelijk.

Op de 31e maart is er ook voor de interne competitie gespeeld , met een opmerkelijke uitslag, Klemens Schäffer won van Arnold. De uitslagen van 7 april zijn conform speelsterkte, maar veel belangrijker is nu de stand. Lukas Boots staat onbedreigd op nummer 1 met 769 punten, terwijl de nummer 2 (Arnold) er 642 heeft. Al zal Arnold alles winnen.

Lukas is onbereikbaar. Lukas gelukgewenst. Heel rustig staat op 3 Theo Laan met 533, maar daar tekenen we bij aan dat van de 27 rondes, Theo er 26 gespeeld heeft. De plaatsen 5 en 6 liggen dicht bijeen, Gerco Stapel 378 en Dale Neijzing 376. Ook hier weer, Gerco kon maar 10 partijen spelen, terwijl Dale er 18 gespeeld heeft.

Victor Groeneveld en Kees Haakman hebben allebei 21 wedstrijden gespeeld, 5 gewonnen, 2 remises en 14 verliespunten, desondanks heeft Victor 282 en Kees 274 punten. Er komen nog 3 spannende weken.

Reageren via facebook