Medemblik Actueel.

Schaken

Schaakclub Revanche schaakte simultaan voor de gemeenschapsveiling Wervershoof

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag heeft  Schaakclub Revanche in café De Hoek het simultaanschaken gehouden. Mensen konden eerder dit jaar bij de Stichting Gemeenschapsveiling Wervershoof en Onderdijk een bod doen op een plek voor deze simultaan, waarbij de opbrengst naar deze stichtingen ging. 

Maar liefst 7 deelnemers hebben het opgenomen tegen Jan Kelder, de beste schaker van Revanche. Ondanks de mooie partijen, wist Jan deze allemaal te winnen. Vorig jaar kon oud-clubschaker Simon Ruiter nog wél van Jan winnen, maar dit jaar was Jan net iets te sterk voor hem. Ook de doelstelling van de andere spelers om er tenminste remise uit te slepen liep vaak uit op een vergevorderde vrijpion voor Jan waarna de schaakpartijen moesten worden opgegeven. Toch waren het allemaal mooie partijen en kon Jan pas na 2 uur zijn eerste winstpartij realiseren.

Tijdens het simultaan werden de deelnemers door Revanche goed voorzien van het benodigde vocht terwijl café De Hoek de hapjes heeft gesponsord. Ook was er weer veel publiek aanwezig om de deelnemers aan te moedigen. Café De Hoek is sinds dit seizoen de thuisbasis van Schaakclub Revanche die er elke dinsdagavond schaakt.

Meer informatie over deze simultaan en andere schaakactiviteiten kunt u vinden op onze website http://revanche.eddict.nl/

Reageren via facebook