2.2 C
Medemblik
16 januari 2021 12:56
Medemblik Actueel.

Tulpenbroeierij Wervershoof onder vuur wegens voortdurende geluidsoverlast

WERVERSHOOF – HET RUD heeft op verzoek van diverse inwoners van Wervershoof een onderzoek ingesteld naar vermeend geluidsoverlast van een tulpenbroeierij in Wervershoof en uit het onderzoek kwam naar voren dat het bedrijf de regels overtreedt.

Direct na het bekend worden van de uitkomst van het onderzoek heeft de gemeente Medemblik handhavende maatregelen getroffen maar hier blijkt het bedrijf zich niets van aan te trekken want in plaats iets te doen aan de geluidsoverlast gaat het bedrijf de gemeente Medemblik nu vragen om de normen op te rekken zo het bedrijf met het geluid dat zij produceren binnen de norm gaan vallen.

Deze strijd duurt al jaren lang en het bedrijf lijkt niet genegen een oplossing te zoeken

Ria Manshanden van de GroenLinks fractie in de gemeenteraad van Medemblik komt nu op voor de omwonenden van dit bedrijf en heeft het college op opheldering gevraagd. Zo vind zij het wel heel vreemd wat regels nog voor nut hebben als een bedrijf kans ziet de normen op te rekken zodat ze ineens binnen deze normen gaat vallen en de omwonenden van het bedrijf met de herrie opgescheept laten zitten.

Manshanden zegt: “De gemeente heeft leefbaarheid van de kernen hoog in het vaandel staan. De leefbaarheid van deze bewoners wordt al jaren bedreigd door dit bedrijf, wat kan de gemeente naast het volgen van de regels, de procedures en juridische feiten nog meer doen om deze inwoners zicht te geven op een betere woonsituatie ?

Deze strijd duurt al jaren lang en het bedrijf lijkt niet genegen een oplossing te zoeken. Kortom deze situatie lijkt uitzichtloos. Is bemiddeling in deze, gericht op een voor beide partijen leefbare oplossing, een optie ? En zou de gemeente hierin een rol van betekenis kunnen voeren ?,” besluit Manshanden.

Reageren via facebook