17.2 C
Medemblik
26 mei 2020 14:04
Medemblik Actueel.

VVD Medemblik schaart zich achter GemeenteBelangen over vertrek uit het CAW

MEDEMBLIK – Bij de ingelaste raadsvergadering over de HVC heeft de VVD zijn ongenoegen uitgesproken over het zoveelste incident rond de huisvuilcentrale. De maatregel om 20 euro in rekening te brengen voor het ophalen van grof vuil werd door het CAW, het bestuur dat namens de zeven deelnemende Westfriese gemeenten spreekt, goedgekeurd zonder dat duidelijk was of zij hiertoe eigenlijk wel bevoegd waren.

Fractievoorzitter Mark Raat: “Dat is de zoveelste flater in een inmiddels rijk gevuld rijtje, zoals de topsalarissen van de directie, het niet tijdig kunnen overleggen van een accountantsverklaring, het niet halen van wettelijke milieudoelen, het niet nakomen van beloften over ondergrondse containers en de veel te hoge tarieven voor het ophalen van kliko’s.”

De VVD steunt dan ook het GB-initiatief om met spoed te onderzoeken of de gemeente uit het CAW kan stappen, zodat de gemeente voortaan rechtstreeks zeggenschap heeft over de huisvuilcentrale in plaats van via een niet-functionerende tussenlaag. De gemeente Medemblik zou dan ook kunnen kiezen voor een ander bedrijf, zoals een huisvuilverwerker die zich primair richt op afval ophalen in plaats van windmolenprojecten en geëxperimenteer in de marge.

Reageren via facebook