Medemblik ziet geen problemen bijzondere bijstandsuitkeringen

MEDEMBLIK – Tegen de landelijke trend in ziet de gemeente Medemblik weinig tot geen problemen met tekorten bij de bijzondere bijstand. De landelijke trend is dat diverse gemeenten problemen verwachten met de bijzonder bijstand door de forse aanwas van vluchtelingen en vergunninghouders.

Elly Klut, woordvoerster van de gemeente Medemblik zegt over deze toename dat dit niet speelt in de gemeente Medemblik, de toename is relatief laag en prima op te vangen binnen de huidige begroting.

De groep vluchtelingen en vergunninghouders die een beroep doen op deze bijzondere bijstand worden niet in de systemen van de gemeente Medemblik genoteerd omdat er voor deze groep mensen op andere voorwaarden wordt getoetst of zij in aanmerking komen voor bijzondere bijstand.

Reageren via facebook