29.8 C
Medemblik
13 augustus 2020 20:57
Medemblik Actueel.

popkoor remix wint het Korenfestival 2018 (Foto: Robert Gieling)
popkoor remix wint het Korenfestival 2018 (Foto: Robert Gieling)

Popkoor Remix wederom grote winnaar van het Korenfestival 2018!

MEDEMBLIK – Op zaterdag 9 juni 2018 werd het 22e Korenfestival in Medemblik gehouden. Het was weer een spannende strijd tussen de verschillende geweldige koren. Winnaar met een unaniem lovend juryrapport werd – net als afgelopen jaar – Popkoor Remix uit Almere. Tweede is Popkoor Prestige uit Hoorn geworden en de derde plaats was voor Popkoor 4 You uit Kampen.

popkoor remix

De dirigentenprijs werd dit jaar gewonnen door David Cucchi, de scheidende dirigent van Popkoor Remix, die zelfs een 10 wist te behalen! De andere koren die meededen aan de battle waren Equality uit Medemblik, Ooker uit Blokker, Join’s Meeting uit Wieringerwerf, Pop4You uit Venhuizen, Puur uit Benningbroek, Pop-Musicalkoor uit Purmerend, SaenSation uit Zaandam, Scala uit Roelofarendsveen, A-meezing uit Den-Helder en Stembent uit Edam.

Op de twee podia aan het Van Houweningepark, wisselden de koren elkaar in een snel tempo af. Ze konden het publiek kennis laten maken met hun enthousiasme en het repertoire. Tevens werd er een spetterende masterclass gegeven door coach Marcel Swerissen van Vocal Center. De vakjury had absoluut geen makkelijke klus op deze zonovergoten zaterdag!

Natuurlijk waren er ook weer de befaamde straatoptredens. Er werd gezongen op twee locaties aan de Nieuwstraat, op de Kaasmarkt en op twee locaties aan de Oosterhaven. Overal zat de sfeer er goed in!

De weergoden waren het Korenfestival gunstig gezind. Het was niet te warm en bleef lekker droog. De prijsuitreiking werd verzorgd aan het Van Houweningepark waar SaenSation nog een prachtige toegift hield.

Al met al mag de organisatie STEM wederom terugkijken op een geslaagd Korenfestival met bijzondere aandacht voor Vocal Center die een geweldige bijdrage heeft geleverd aan deze heerlijke dag. Gefeliciteerd Popkoor Remix!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?