25.2 C
Medemblik
11 augustus 2020 02:08
Medemblik Actueel.

Grof afval heeft waarde Gamma H.A. Lorentzstraat Zwijndrecht

Lever in je troep en win mooie prijzen

MEDEMBLIK – Vandaag, 6 september, is Duurzame Dinsdag en start bij HVC de Maand van de Duurzaamheid. Deze maand staat grof afval centraal. Want gescheiden grof afval vormt de basis voor nieuwe producten. Inwoners van 23 deelnemende gemeenten in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland krijgen deze maand deze boodschap mee.

Deze maand maken inwoners van deze gemeenten met het inleveren van grof afval bij HVC afvalbrengstations kans op prijzen. Via zowel online als offline kanalen worden inwoners geïnformeerd over de mogelijkheden van recycling van grof afval. Ook de 23 gemeenten zijn actief om deze campagne kracht bij te zetten. “Een belangrijk onderdeel van deze campagne is dat we in al deze gemeenten in gesprek gaan met inwoners. Onze ervaring leert dat persoonlijk contact een grote toegevoegde waarde heeft. Dit doen we vooral door in gesprek te gaan op plekken waar veel mensen komen die onbewust een relatie met het onderwerp afval hebben. In dit geval bij bouwmarkten en tuincentra; locaties waar toekomstig grof afval wordt gekocht.” aldus Dion van Steensel, directeur HVC.

Grof afval
Thuis scheiden mensen vaak papier, gft en plastic, blik en pak. Grof afval zoals tuinstoelen, serviesgoed, verfblikken, kapotte apparaten en die oude fiets mogen naar het afvalbrengstation. Want grof afval heeft waarde. Het vormt de basis voor nieuwe producten. Een kapotte tuinset wordt een nieuw raamkozijn en verbouwingspuin wordt gebruikt in de aanleg van nieuwe wegen. Kinderen spelen in de speeltuin op rubbertegels gemaakt van oude autobanden. Van ingeleverde batterijen kan het metaal weer worden verwerkt in bijvoorbeeld een kaasschaaf. Die oude fiets wordt weer een nieuwe fiets, of wordt verwerkt in nieuwe koelkasten, auto’s, wasmachines en meer.

Meer informatie en voorwaarden: www.indegoeiebak.nl/actie.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?