Rob Hartog ontevreden met 11e plek in Brno

7 min read
0
165
Rob Hartog onderweg naar zijn 11e plek in Brno( Foto: Philippe Damiens)
advertenties

ABBEKERK – Rob Hartog is elfde geworden in de World Supersport wedstrijd op Brno. Hartog had het racetempo om mee te doen in de top-tien, maar verloor in de openingsfase veel tijd. Ondanks dat er vijf WK-punten werden binnengesleept, stemde de uitslag hem niet tot volle tevredenheid. Hartog werd tweede in de FIM Europe Supersport Cup.

11e in Brno

De World Supersport race begon voor Rob Hartog vanaf plaats vijftien. De coureur was tevreden over zijn opgebouwde tempo tijdens de trainingen met Kawasaki ZX-6R met Front Row Components. Hartog was in de kwalificatie dichtbij plaatsing naar de beste twaalf in Superpole 2 en liet in de warm-up nogmaals zien dat het ritme goed was met een twaalfde tijd. In de eerste ronde verloor Hartog wat plaatsen bij een inhaalactie. Vervolgens was hij in fel gevecht verwikkeld en schommelde hij tussen de dertiende en zestiende plaats.

Na zes ronden wist de coureur uit Abbekerk de dertiende plaats vast in hand te krijgen en zette hij de achtervolging in op Hannes Soomer en Hikari Okubo. Hartog wist het achterwiel te vinden, er overheen te gaan en nam de elfde positie over. Het gat naar de tiende rijder was op dat moment ruim vijf seconden. Met een strak tempo wist Hartog nog een aantal seconden van de achterstand af te halen, maar de race was tekort om nog aan te haken. Hartog werd elfde, maar was gezien de verloren tijd in de beginfase niet volledig tevreden over dit resultaat.

Geen superstart

Commentaar Rob: ‘De start was niet super, maar ik kon mijn positie handhaven. In de derde ronde bocht kon ik een rijder inhalen, maar ging wijd waardoor ik drie plaatsen kwijtraakte. Ik zat in het begin in het gedrang en dat kostte veel tijd. Het was moeilijk om in te halen. Toen ik eenmaal vrij baan had, kon ik sneller rijden. Eenmaal elfde, kwam ik met rasse schreden dichterbij de rijder voor mij, maar de race duurde voor mij tekort om hem nog in te halen. Het ik zonde dat ik veel tijd heb verloren in de beginfase. Er had meer ingezeten en het is jammer dat we het er niet uit hebben kunnen halen. We hebben schade beperkt weten te houden door vijf punten te pakken, maar wel twee punten verloren in het EK.’

In de FIM Europe Supersport Cup finishte Hartog als tweede. De winst in deze klasse ging naar Eemeli Lathi, die als negende over de finish kwam. Hartog heeft nu 24 punten en staat daarmee op een dertiende positie in het WK-klassement. In het EK gaat Hartog aan de leiding en heeft hij een voorsprong van 13 punten op Lathi. De volgende ronde van de World Supersport is van 6 t/m 8 juli op het circuit van Misano.

De World Supersport wedstrijd van Brno wordt maandag om 7:15 en 12:30 uur herhaald op Eurosport 1.

Meer gerelateerde berichten

Lees ook eens

Bestevaer letterlijk aan de grond

Reacties …