Menu – Witlofschotel met kip en kaas
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 500 g kipfilet
- 1 eetl. gemengde oriëntaalse kruiden, Japanse kruiden of kerriepoeder
- 800 g witlof
- 4 lente/bosuitjes
- 200 g champignons
- 2-3 el olijfolie
- 125 ml crème fraîche
- 100 g gorgonzola of roquefort
- versgemalen peper
- zout
Instructions
- Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes en bestrooi ze met de kruiden.
- Haal de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groente in reepjes van 1 cm.
- Verdeel de lente/bosuitjes in ringetjes en houd wat loof apart voor de garnering.
- Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
- Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep de kipfiletstukjes uit de pan en houd ze even warm.
- Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin witlof, lente/bosuitjes en de champignons 3 minuten.
- Schep de crème fraîche en de kaas erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is.
- Meng de kipfilet erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Serveer de schotel bestrooid met het uitjesloof.
- Lekker met rösti.
Notes
[b]Tip: De lente/bosuitjes kunnen worden vervangen door 1 in ringetjes gesneden prei.[/b]
Reageer