MEDEMBLIK – Macaronischotel met vegaburger gehakt, tomaat en mozzarella. Wat schotel jij je kids vanavond voor? Deze (vega) macaronischotel is gegarandeerd een succes.
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 winterpenen
- 500 g trostomaat
- 300 g volkorenmacaroni
- 2 el milde olijfolie
- ½ el gedroogde Italiaanse kruiden
- 400 g vegetarische basis burger
- 690 ml passata basilico
- 125 g Bellezza mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm.
- Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, wortel, tomaten en gedroogde Italiaanse kruiden 3 min. al omscheppend mee. Maal ondertussen in de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer de vegaburgers in delen tot een grof gehakt. Voeg toe aan de groenten in de pan en bak het mengsel al omscheppend nog 2 min.
- Giet de passata en de gekookte macaroni erbij en breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Schep om, zodat alles goed gemengd is en doe de macaroni in de ovenschaal.
- Laat de mozzarella uitlekken en scheur in grove stukken. Verdeel de mozzarella over de bovenkant van de macaroni. Bak 20-25 min. in het midden van de oven, tot de kaas gesmolten is en de pasta aan de randjes iets knapperig wordt.
© Albert Heijn / Allerhande