Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht – Flinke zonnige perioden

MEDEMBLIK – De zondag doet vandaag zijn naam eer aan met flinke zonnige perioden en een temperatuur die weer boven de 20 graden oploopt. De wind is vrij matig van kracht en waait uit het noorden. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 12 á 13 graden en draait de wind naar het noordoosten.

Na zondag verandert er niet zo heel veel wat het weer betreft, elke dag zijn er zonnige perioden maar ook van dichte bewolking. Uit de bewolking valt geen neerslag waardoor het neerslagtekort voor de maand juni nu al is opgelopen naar 12mm. 

Overdag temperaturen van zo rond de 21 graden op maandag, daarna even een paar dagen van een stuk frisser weer, dinsdag en woensdag blijft de meter steken bij een graad of 16 á 17 maar daarna gaat de temperatuur weer snel richting de 20 graden .

Een zwak koufront verdrijft rond 12 juni de warme en tamelijk onstabiele lucht die een tijd aanwezig is geweest boven onze omgeving. Met een noordwestelijke stroming, aan de oostflank van een uitloper van het Azorenhoog, wordt tijdelijk minder warme lucht aangevoerd. Na de doorkomst van deze uitloper (ergens rond 14 juni) wordt de stroming meer zuidwestelijk en wordt weer wat warmere lucht aangevoerd. Hierin wordt af en toe een (zwakke) frontale zone meegevoerd. In het bovenluchtpatroon wordt een zonale stroming zichtbaar. Aan het begin van de week van 18 juni komt onze omgeving onder invloed van een omvangrijk bovenluchtlaag met de nodige wisselvalligheid tot gevolg. Deze synoptische ontwikkeling wordt tot grofweg volgend weekeinde (16-17 juni) eenduidig weergegeven in het EPS waarbij het aantal warme leden (hoogterug boven Europa) zijn afgenomen.(KNMI)

Meer weer op de website van ons weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen
Het weer voor de aankomende zeven dagen

 

Reageren via facebook