Menu – Gekleurde bietjes met geitenkaas


Menu - Gekleurde bietjes met geitenkaas
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1200 g rood-witte en gele bietjes
  • 3 bananensjalotje
  • 25 g boter
  • 25 g blokjes ontbijtspek
  • 2 tl verse of gedroogde tijmblaadjes
  • 2 el Culinaire pittenmix
  • 100 g zachte geitenkaas
  • ½ el Balsamico-azijn
Instructies
  1. Schil de bietjes en snijd ze elk in 8 partjes. Schil en snijd de bananensjalotjes in ringen. Smelt de boter in een wok. Bak de spekblokjes hierin al roerende 3 minuten. Voeg de bietjes, sjalotjes, tijm, wat vers gemalen peper en eventueel wat zout toe en roerbak 10-12 minuten op een matig-hoog vuur. Verdeel het bietjesmengsel over 4 borden, verkruimel de geitenkaas erover, bedruppel met de azijn en strooi de pittenmix erover. Lekker met vis, kip en vlees.
Tips
Tip: Dit bietjes gerecht is ook een prima basis voor een vegetarische maaltijd. Gebruik dan geen spekjes, 4 el pompoenpitten en 200 g geitenkaas. Serveer het dan met quinoa, couscous of aardappelpuree.

 

Reageren via facebook