Menu van de dag – Noedelsoep
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 25 g verse gember
- 1 teentje knoflook
- klein stukje rode peper
- 4 worteltjes
- 200 g gemengde paddenstoelen met shiitake
- 4 lente-uitjes
- 2 el kokosolie
- 1 l kippenbouillon
- 125 g woknoedels
- sesamolie
Instructions
- Schil de gember. Pel de knoflook. Hak de gember, knoflook en rode peper fijn met het kleine Santokumes. Snijd met hetzelfde mes de worteltjes in plakjes, de paddenstoelen in vieren en de lente-uitjes in ringen.
- Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin de gember, knoflook, rode peper en wortel 3 minuten op een laag vuur. Schep de paddenstoelen erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep een paar minuten pruttelen. Leg de woknoedels in de soep en laat ze snel zacht worden. Voeg dan de lente-uitjes toe.
- Schep de soep in 4 kommen en druppel er een beetje sesamolie over.
- Serveersuggestie: zet sojasaus, sambal en kant en klaar gebakken uitjes op tafel om zelf naar eigen smaak toe te voegen.
Serving size: 4 Calories: 276 kcal Fat: 14g Carbohydrates: 30g Protein: 6g
Reageer