Medemblik Actueel.

Foto: DEEEN Supermarkten
Gerechten

Menu van de dag – Noedelsoep


Menu van de dag - Noedelsoep
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 25 g verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • klein stukje rode peper
  • 4 worteltjes
  • 200 g gemengde paddenstoelen met shiitake
  • 4 lente-uitjes
  • 2 el kokosolie
  • 1 l kippenbouillon
  • 125 g woknoedels
  • sesamolie
Instructies
  1. Schil de gember. Pel de knoflook. Hak de gember, knoflook en rode peper fijn met het kleine Santokumes. Snijd met hetzelfde mes de worteltjes in plakjes, de paddenstoelen in vieren en de lente-uitjes in ringen.
  2. Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin de gember, knoflook, rode peper en wortel 3 minuten op een laag vuur. Schep de paddenstoelen erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep een paar minuten pruttelen. Leg de woknoedels in de soep en laat ze snel zacht worden. Voeg dan de lente-uitjes toe.
  3. Schep de soep in 4 kommen en druppel er een beetje sesamolie over.
  4. Serveersuggestie: zet sojasaus, sambal en kant en klaar gebakken uitjes op tafel om zelf naar eigen smaak toe te voegen.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 276 kcal Vet: 14g Koolhydraten: 30g Eiwitten: 6g

 

Reageer op dit onderwerp

X