Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Linzenschotel met rundervinken

Linzenschotel met rundervinken

Wat eten wij vandaag: Linzenschotel met rundervinken Wat eten wij vandaag: Linzenschotel met rundervinken Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 300 g bruine linzen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g tomatenblokjes, blik
  • 7 deciliter vleesbouillon, van tablet
  • 1 eetl. verse rozemarijn of, gehakt
  • 1 theel. gedroogde rozemarijn
  • 1 courgette, in plakjes
  • 4 rundervinken

Instructies

  1. Spoel de linzen af in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de spekblokjes 3 minuten.
  3. Voeg knoflook en ui toe en bak nog 2 minuten.
  4. Meng de linzen, tomatenblokjes, bouillon en rozemarijn erdoor en stoof zachtjes 30-35 minuten tot de linzen gaar zijn.
  5. Voeg de laatste 10 minuten de courgette toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Bak intussen in de rest van de olijfolie de rundervinken bestrooid met zout en peper in 12-15 minuten gaar en serveer ze op de linzenschotel.

Reageer op dit onderwerp