Opening Toeristisch Seizoen Medemblik 2018 High Res-1

Toeristische ondernemers Medemblik maken zich op voor toeristenstroom

MEDEMBLIK – Met de presentatie van een gloednieuwe website en een vernieuwd toeristisch magazine opende het toeristisch platform Medemblik op 10 april het toeristisch seizoen. In de jachthaven van Andijk verzamelden toeristische ondernemers en stakeholders zich in restaurant 1619. Onder het credo “Samen varen onder één vlag” vormen zij een front om ook in 2018 de toeristen en dagjesmensen te verleiden tot een bezoek aan Westfriesland.   

Medemblik rijk aan

Tijdens de bijeenkomst werd nog maar eens benadrukt hoe mooi Westfriesland is en daarmee ook kan zijn voor de toerist. Toch is enkel de pracht van de regio niet genoeg om bezoekers te bereiken die eens wat anders willen dan de Zaanse Schans. De streek is divers en bezaaid met parels van bezienswaardigheden en activiteiten, maar we lijken wel te bescheiden om daar te koop mee te lopen. Dat siert de Westfries, maar is voor de bezoeker een gemis.

Daarom slaan de toeristische ondernemers de handen ineen. Vorig jaar startte al de marketingcampagne “Medemblik: Rijk aan verhalen”, en met de start van het toeristisch seizoen 2018 komen daar nog twee toeristische producten bij.

Website

De nieuwe website www.rijkaanverhalen.nl laat de toeristische thema’s zien die zich in Medemblik afspelen. Naast vaste thema’s als musea en watersport, komen er ook seizoensgebonden evenementen voorbij zoals de tuinfair en waterweken. Na het kiezen van een thema wordt ook het aanbod van nabijgelegen toeristische ondernemers getoond. Zo zijn alle ondernemers aan boord van het toeristisch platform terug te vinden op de nieuwe website.

Magazine

Het bestaande toeristisch magazine InMedemblik heeft een metamorfose ondergaan en is zo een vast onderdeel van de ‘Rijk aan verhalen’ campagne geworden. Het nu ‘Rijk aan verhalen’ magazine wordt jaarlijks uitgegeven en bevat actuele en praktische bezoekersinformatie over de regio.

Meevaren

Om de draagkracht van het toeristisch platform voor alle ondernemers nóg groter te maken, is er een uitnodiging: Iedereen die op (semi-)professionele wijze betrokken is bij toerisme is welkom om onder dezelfde vlag mee te komen varen. Met behoud van eigen identiteit welteverstaan. Ondernemers die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden bij toeristisch coördinator Maaike Steltenpool via maaike@rijkaanverhalen.nl

Reageren via facebook