Politiek: D66 Medemblik stelt team 2018-2022 voor

MEDEMBLIK – Afgelopen donderdag is het team van D66 Medemblik beëdigd. Voor deze zes sociaal democraten de schone taak om het D66-geluid sterk in de gemeente Medemblik te vertegenwoordigen. Bij dezen stelt de fractie zich voor.

D66 nu twee raadsleden

Geert Mos zal als raadslid de fractie in Medemblik leiden. Geert heeft ruime bestuurlijke ervaring en weet als geen ander zaken voor elkaar te krijgen. Het tweede raadslid is Yannick Nijsingh. De afgelopen vier jaar heeft hij veel geleerd en weet ondertussen hoe de politieke lijnen lopen. Hij zal zich inzetten voor goede zorg, het vergroten van de betrokkenheid van inwoners bij de politiek en het sociaal houden van de gemeente. Samen met Geert zal hij actief zijn binnen de portefeuille bestuur en middelen.

Naast de twee raadsleden telt D66 vier commissieleden. Miryam de Brouwer en Bas Tensen behandelen alles wat te maken heeft met samenleving en het sociale domein. Zij zullen zich sterk maken voor een sociaal Medemblik die zorgt voor haar inwoners die dat nodig hebben.

Bedrijfsterreinen en woningbouw

Co Vlaar en Bas Knol buigen zich over al het fysieke in de gemeente. Van wegen tot bedrijfsterreinen tot woningbouw. Hun doel is o.a. om binnen deze portefeuille de gemeente een stuk duurzamer te maken. Geert Mos: ‘We hebben een team met zeer betrokken mensen die inhoudelijk sterk zijn. We zullen ons tot het uiterste inzetten om de gemeente Medemblik een stukje mooier, vriendelijker en duurzamer te maken.’

Naast de fractie heeft D66 rond de vijftien actieve leden die – soms op de voorgrond maar altijd op de achtergrond – actief meedenken en -doen. Geert: ‘De actieve leden houden ons scherp en brengen frisse ideeën naar voren.’ De fractie hecht veel waarde aan input van buiten. Ze hebben eens per maand een openbare vergadering en zijn allen persoonlijk goed te benaderen.

Geert: ‘Ons team heeft ontzettend veel zin in de komende vier jaar. Wij zullen ervoor zorgen dat de mensen die voor D66 het hokje rood hebben gekleurd, daar geen spijt van krijgen!’.

Reageren via facebook