Medemblik Actueel.

De Dijk in Medemblik, onderdeel van het Atlas College
De Dijk in Medemblik, onderdeel van het Atlas College
Bijeenkomsten Theater

“Weerzin” de theatervoorstelling door jongeren voor jongeren en ouderen!

MEDEMBLIK – Een dip, depressie en eenzaamheid. Termen die de laatste tijd veel voorkomen op tv, radio, bladen en het internet. Vaak wordt echter de link gelegd met ouderen of mensen die ziek zijn, mensen in verpleeghuizen of mensen die alleen zijn.

Weerzin

Maar gevoelens van eenzaamheid, of somberheid, geen zin hebben, liever op de bank blijven hangen of slapen komen voor bij alle leeftijden. Ook bij jongeren, ondanks dat velen denken dat jongeren onbezorgd moeten zijn. Genieten van het leven. Nog geen echte verantwoordelijkheden hebben. Of….het zal de puberteit wel zijn. Onzin!

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20% van de jongeren in Nederland last heeft van depressieve gevoelens. Dat zijn zo’n 80.000 jongeren per jaar. Bij bijna 5% van deze jongeren is het geen dip, maar een depressie.

Rotdag

Iedereen heeft wel eens een rotdag: je baalt, voelt je alleen en hebt nergens zin in. Je hebt een dip. Zo’n dag is heel normaal, de dip gaat meestal vanzelf weer over. Maar soms gaan die gevoelens niet zo makkelijk weg.

Gelukkig is er de laatste tijd steeds meer aandacht voor ook deze doelgroep. Omdat er nog steeds wel een soort taboe is op dit onderwerp hebben het jongerenwerk Medemblik, Stichting HWK en de Dijk-Atlascollege de handen in 1 geslagen en voor leerlingen, ouders en belangstellenden.  Theater Traxx met de voorstelling “Weerzin” komt weer naar Medemblik.

“Het interactieve stuk gaat over Daan en Joost (twee broers) en over hun vrienden. Daan is vijftien jaar en oogt als een leuke en muzikale jongen. Op een dag gaat het nieuws rond dat hij is weggelopen. Zijn ouders, school en vrienden zijn stomverbaasd, want wat voor reden zou Daan nou kunnen hebben om weg te lopen? Zijn broer Joost gaat op zoek. Via flashbacks wordt duidelijk dat Daan zich al vrij lang rot voelt en dat niet meer wil. Daan schaamt zich voor zijn depressieve gevoelens en heeft deze altijd weten te maskeren……”

Op woensdagavond 11 april is er open voorstelling gepland op de SG De Dijk  (Admiraliteitsweg 6 in Medemblik) waar iedereen welkom is. Jongeren die geïnteresseerd zijn, ouders/opvoeders die wat meer willen weten en andere belangstellenden zijn welkom vanaf 18.45 uur voor koffie en thee. De voorstelling begint om 19.00 uur en toegang is gratis. Aanmelden kan via de mail: F.Capuzzato@atlascollege.nl

Reageren via facebook