Medemblik Actueel.

Algemeen

Medemblikse start actie tegen stankoverlast vuilnisbelt Middenmeer

MEDEMBLIK – Margreet Schermer uit Medemblik heeft al jaren last van stank die afkomstig is van de vuilstort HVC in de Wieringermeer bij Opperdoes. Vooral ’s nachts is de overlast groot.

Dat schrijft het Noordhollands Dagblad. Eigenaar HVC zegt maatregelen te gaan nemen om de stankoverlast te verminderen. Margreet woont op de Flevolaan aan de rand van de stad. “Je ruikt het in heel Medemblik”, vertelt ze aan de krant. “Ik woon hier al 20 jaar, maar pas sinds een jaar of zes, zeven is het zo erg.”

Lees ook: Enorme brand HVC Middenmeer

Petitie

Ze is van plan een petitie op te zetten via Facebook. “Ik ben niet de enige die er last van heeft, maar ik ben volgens mij wel de enige die officieel aan de bel trekt.”
Een oproep op Facebook van Margreet leverde behoorlijk wat reacties op van Medemblikkers die er ook last van hebben. Als ze genoeg handtekeningen heeft verzameld, stapt ze naar HVC. “Dan zullen ze toch eens wat moeten doen.”

Lees ook: HVC terrein Middenmeer gaat experimenteren met duurzaam storten

Maatregelen

HVC laat aan de krant weten dat er al maatregelen zijn genomen tegen de stankoverlast. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is de bron van de stank afval uit kassen. Dat zal vanaf nu naar een andere locatie gebracht worden. “Wij verwachten dat hiermee de overlast tot een minimum wordt beperkt.” HVC heeft Margreet uitgenodigd voor een bezoek aan het bedrijf.

Reageer op dit onderwerp