Andijkse Jasmijn is Tosca Menten ambassadeur

Andijk – Jasmijn Dijkstra (10 jaar) is op 20 januari 2016 benoemd als ambassadeur van Tosca Menten. Tosca Menten is een kinderboekenschrijver die vooral bekend is geworden met haar avontuurlijke boeken over ‘Dummie de Mummie’. De boeken zijn vertaald in tien talen. Ook zijn twee boeken verfilmd. Vanaf 2005 komen de boeken van Tosca Menten ieder jaar voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Spannende kinderboeken
Naast de populaire ‘Dummie de Mummie’ boeken heeft Tosca Menten nog meer humoristische en spannende kinderboeken geschreven zoals: juffrouw Pots, Tom Piekerpol en de schat van Kartoni, de wraak van Knor, de wraak van Lorre en Dirkje Bakkes de brandnetelspecialist.

Speciale opdracht
In Houten zijn op 20 januari tien kinderen uit Nederland officieel benoemd tot Tosca Menten ambassadeur. Deze kinderen zullen een jaar lang haar boeken lezen en promoten. Elke maand krijgen de ambassadeurs een brief met een speciale opdracht om bijvoorbeeld een filmpje te maken, een nieuw boek te promoten of een recensie te schrijven. Jasmijn Dijkstra vindt de boeken van de schrijfster erg leuk om te lezen.

In groep 5 heeft ze haar klasgenootjes enthousiast gemaakt om ‘Dummie de Mummie’ boeken te gaan lezen. In groep 6 las Jasmijn tijdens haar boekbespreking voor uit het boek ‘Juffrouw Pots’ en wist ze zelfs haar juf Elise over te halen om het ook boek te gaan lezen. In april 2015 was Jasmijn aanwezig op de Dummie de Mummie fandag in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Hier maakte Jasmijn kennis met Tosca Menten en haar ambassadeurs van 2015,schrijft onze nieuwspartner Andijker. 

Het leek Jasmijn ook leuk om ambassadeur te worden en daarom besloot ze om een sollicitatiebrief te schrijven. In december kreeg Jasmijn het bericht van Tosca Menten dat zij was uitgekozen. Jasmijn zal haar ‘boekpromotie’ opdrachten in ieder geval kunnen uitvoeren bij de Biebclub in Andijk en op de Kuyperschool. Er zijn nog meer plannen maar die moeten eerst nog verder worden uitgewerkt.

Op de website van Tosca Menten kunt u Jasmijn volgen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.