Menu – Courgetteschotel
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Tip: In plaats van mozzarella is gorgonzola ook heel lekker.
Ingredients
- 3 el olijfolie
- 450 g voorgekookte aardappelplakjes
- 2 courgettes, in plakjes
- 500 g trostomaten, gehalveerd
- zout
- versgemalen peper
- 200 g mozzarella, in plakjes
- 50 g geraspte Parmezaanse of belegen kaas
- 1 el groene pesto
- 2 el gehakte basilicum (vers of diepvries)
Instructions
- Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal en leg daar de trostomaten bovenop.
- Bestrooi met peper en zout.
- Verdeel de mozzarella over het gerecht.
- Verwarm de olijfolie met de kaas en pesto zonder te koken.
- Verdeel dit mengsel over het gerecht.
- Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven.
- Serveer de schotel bestrooid met basilicum.
- Serveer met een groene salade.
Reageer