Foto: DEEN Supermarkten

Menu – Courgetteschotel


Menu - Courgetteschotel
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Tip: In plaats van mozzarella is gorgonzola ook heel lekker.
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 3 el olijfolie
  • 450 g voorgekookte aardappelplakjes
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 500 g trostomaten, gehalveerd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g mozzarella, in plakjes
  • 50 g geraspte Parmezaanse of belegen kaas
  • 1 el groene pesto
  • 2 el gehakte basilicum (vers of diepvries)
Instructies
  1. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal en leg daar de trostomaten bovenop.
  4. Bestrooi met peper en zout.
  5. Verdeel de mozzarella over het gerecht.
  6. Verwarm de olijfolie met de kaas en pesto zonder te koken.
  7. Verdeel dit mengsel over het gerecht.
  8. Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven.
  9. Serveer de schotel bestrooid met basilicum.
  10. Serveer met een groene salade.

 

Reageren via facebook