Menu van de dag – Slavinken met champignons en zwarte peper-mosterdjus
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 250 g champignons
- 2 lente-uitjes
- 40 g bakboter
- 6 slavinken
- 1 tl grof gemalen peper
- 200 ml vleesbouillon (tablet)
- 2 el sojasaus
- 1-2 tl mosterd
- 1-2 el Allesbinder
- 4 takjes peterselie
Instructions
- Snijd de champignons in vieren en de lente-uitjes in brede stukjes, doe ze even in een (MasterChef) mengschaal (1½ liter).
- Verwarm de boter in de (MasterChef) koekenpan (28 cm) en bak hierin als deze gesmolten is en bruin begint te worden de slavinken rondom bruin.
- Zet het vuur laag en laat ze in ca. 10 minuten gaar worden, geregeld keren.
- Haal de slavinken uit de pan.
- Voeg de peper, champignons en lente-ui aan de bakboter toe.
- Bak al omscheppende 3 minuten.
- Schenk de bouillon en de sojasaus erbij en breng aan de kook.
- Roer de mosterd (naar smaak) en 1 el Allesbinder erdoor.
- Verwarm al roerende tot de jus een beetje gebonden is en voeg eventueel nog wat Allesbinder toe. Hak de peterselie fijn.
- Verdeel de slavinken over 4 warme borden en schep de champignons en jus erover.
- Lekker met gekookte Opperdoezer aardappeltjes en sperziebonen.
Serving size: 4 Calories: 535 kcal Fat: 43g Carbohydrates: 11g Protein: 25g
Reageer