Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Kippenstoof met abrikozen en noten

Kippenstoof met abrikozen en noten

Wat eten wij vandaag: Kippenstoof met abrikozen en noten Wat eten wij vandaag: Kippenstoof met abrikozen en noten Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 4 kipkarbonades of
  • 8 drumsticks
  • 4 eetl. olijfolie of
  • 4 eetl. arachideolie
  • 2 rode uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 theel. kurkuma of
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 0,5 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 0,5 kaneelstokje of
  • 0,5 theel. kaneelpoeder
  • 300 ml kippenbouillon
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 2 eetl. verse koriander, gehakt
  • 100 g pistachenoten of
  • 100 g cashewnoten

Instructies

  1. Braad de kip rondom bruin in de olie. Bak de ui en knoflook even mee.
  2. Voeg de kurkuma, de komijn, de kaneel, de bouillon en zout en peper toe en stoof zachtjes 30 minuten.
  3. Wel intussen de abrikozen in lauw water. Voeg ze bij de kippenstoof en verwarm nog 10 minuten.
  4. Verwijder het kaneelstokje. Schep voor het serveren de koriander en de noten erdoor. Lekker met couscous of rijst en broccoli.

Reageren via facebook