Eerst tbs dan cel voor moordenaar Andijkse Michelle Koek

ANDIJK/AMSTERDAM – Grootebroeker Michel S. (34) moet van het hof in Amsterdam 8 jaar celstraf gaan uitzitten en krijgt tbs met dwangverpleging voor het doden van de Andijkse Michelle Koek. Die straf is gelijk aan de eis van justitie en aan de straf die de rechtbank hem oplegde. Het hof wil alleen dat op 1 mei de tbs-behandeling van S. begint, omdat uit recent onderzoek is gebleken dat zijn psychische toestand is verslechterd in de gevangenis. De man is zwaar psychotisch.

S. bracht de vrouw in 2014 in Andijk op gruwelijke wijze om het leven na een ruzie over de overname van een kringloopwinkel. Hij ging samen met zijn zwager Jawed H. naar het huis van de vrouw en daar liep het conflict volledig uit de hand. Het slachtoffer werd op gruwelijke wijze om het leven gebracht en moet ernstig hebben geleden, is het hof van mening. Zij kreeg klappen en schoppen en werd gewurgd met een elektriciteitsdraad.

Michel S. ging zelf in hoger beroep. Zijn advocaat bepleitte twee weken geleden dat S. zo snel mogelijk met de tbs-behandeling mocht beginnen. Dat verzoek honoreert het hof vanwege zijn verslechterde psychische toestand.

Zijn zwager Jawed H. trok zijn beroep in. Hij kreeg van de rechtbank 9 jaar cel voor zijn aandeel bij het doden van de Andijkse.

Reageren via facebook