Menu – Kiprolletjes met parmaham
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 kipfilets
- 4 grote plakken parmaham
- 1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)
- 1 eetl. olie
- 25 g boter (koud, in stukjes)
- 1 scheutje marsala of
- 1 scheutje droge sherry of
- 1 scheutje witte wijn
- keukengaren
Instructions
- Snijd de kipfilets horizontaal in, maar niet helemaal door.
- Klap de filets open tot een grote schnitzel en sla deze nog iets platter met de platte kant van het mes.
- Bestrooi met peper en beleg met een plak ham.
- Verdeel de basilicumblaadjes erover en rol de kipfilets op.
- Bind de rolletjes vast met een stukje keukengaren.
- Verhit de olie en 1 theelepel boter in een koekenpan en bak hierin de kiprolletjes om en om bruin aan op middelhoge stand.
- Blus af met de marsala, sherry of wijn.
- Zet de warmtebron laag en bak de rolletjes in circa 15 minuten gaar.
- Meng de rest van de boter met het braadvocht tot een gladde jus.
Notes
[b]Tip: Dit recept is lekker met sperziebonen en aardappelpuree.[/b]
Reageer