16.6 C
Medemblik
10 juli 2020 15:34
Medemblik Actueel.

Zaalvoetballers Nieuweboer blijven zicht houden op kampioenschap

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag ontving Nieuweboer in de Dars het technisch vaardig en goed spelende Alkmaarse Boys. Met 5 punten achterstand was het voor Alkmaarse Boys duidelijk dat voor een eventueel kampioenschap alleen de winst telde. Nieuweboer wilde in de strijd voor het kampioenschap geen punten verspelen.

Door blessures ontbraken bij Nieuweboer Jorren Grooteman, Nick Kuin, Lex Bakker en Thijs Schouten. Het team werd aangevuld met Raymon Koning, Rens Grooteman en Joris Schouten. Voor de wissel een meer aanvallend Nieuweboer, waarbij beide teams kregen mogelijkheden om de score te openen. Ca 3 minuten voor de wissel opende Joris Schouten uit een vrije trap via binnenkant van de paal de score. Een minuut later onderschepte Sven Deen een aanval en na een dubbele combinatie schoof Mitch Hofland de 2e treffer binnen.

Na de wissel een feller aanvallend Alkmaarse Boys en Nieuweboer moest terug. De weinige mogelijkheden van Alkmaarse Boys waren een prooi voor de goed keepende Jeffrey Groot. Halverwege de 2e helft een snelle aanval van Nieuweboer waarbij de bal via Mitch Hofland op ca 8 meter voor doel bij Raymon Koning kwam die met een goed schot de tussenstand op 3-0 bracht.

Even later bij een tijdstraf van Thomas Buis kwam Alkmaarse Boys terug tot 3-1. Deze wake-up call werd door Nieuweboer opgepakt. Sven Deen scoorde uit een vrije trap, met een briljante actie zette Mitch Hofland de meegelopen en scorende Joris Schouten voor een leeg doel en vervolgens mocht Tim Smit na een onderschepping van Sven Deen de 6-1 tussenstand op het bord zetten.

Door concentratieverlies mocht Alkmaars Boys In de laatste minuut nog 2x scoren. Uiteindelijk een verdiende 6-3 overwinning voor Nieuweboer. Mede koploper Team Alkmaar won eveneens haar wedstrijd. Nieuweboer en Team Alkmaar zijn gezamenlijk koploper met Alkmaarse Boys met 8 punten minder op de 3e plaats.

Volgende week vrijdag speelt Nieuweboer in Hippolytushoef tegen Succes

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?