Veel belangstelling voor de start Walking Football

MEDEMBLIK – Stichting (DAS) De Actieve Senioren in Medemblik organiseerde een Walking Football Kick-off op dinsdagmorgen 19 juni. Aan de oproep om naar de Kick-off te komen op het terrein van FC Medemblik is massaal gehoor gegeven. Zo’n 25 belangstellenden, allemaal 60+, meldden zich afgelopen dinsdagmorgen om 10.00 uur in de kantine, om daar voor het eerst kennis te maken met Walking Football.

Walking Footbal, bewegen op oudere leeftijd

Na, door een bestuurslid van de Stichting DAS welkom te zijn geheten, kreeg een vertegenwoordiger van het Nationaal Ouderenfonds het woord. Er werd uitgelegd wat het belang van bewegen op oudere leeftijd is en ook hoe belangrijk het is om dat samen met leeftijdgenoten te doen. Samen plezier hebben in een potje voetbal. Na een korte bespreking van de spelregels begon het echte werk op het veld.

Begonnen werd met een warming-up en wat oefeningen, gevolgd door, voor het eerst in Medemblik, een wedstrijd Walking Football. De deelnemers, die ook voor het eerst kennis maakten met deze tak van het voetbal, hadden er duidelijk plezier in. Velen van hen zullen dan ook mee gaan doen als het in de maand september daadwerkelijk van start gaat. Wekelijks zal er dan de gelegenheid zijn voor zestigplussers om Walking Football te spelen op het terrein van FC Medemblik. Elke training zal dan starten met de nodige informatie en een kopje koffie o.i.d. in de kantine, het sociale aspect is net zo belangrijk.

Door een verantwoorde opbouw van de training proberen we juist eenieder plezierig te laten sporten en niet onbelangrijk, blessures te voorkomen. De trainingen vinden plaats op kunstgras waar je met goede sportschoenen met licht profiel uitstekend op kunt bewegen en voetballen.

Na afloop van de activiteit kan onder het genot van een drankje, nog even nagepraat worden over alle onderwerpen die op dat moment belangrijk zijn. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met: Niek Hoogendijk telefoon: 0227 548441 of Paul Stam telefoon 0227 543195

Zo’n 25 belangstellenden, allemaal 60+, meldden zich afgelopen dinsdagmorgen om 10.00 uur in de kantine
Zo’n 25 belangstellenden, allemaal 60+, meldden zich afgelopen dinsdagmorgen om 10.00 uur in de kantine

Reageren via facebook