Medemblik Actueel.

Grutte Pier weer terug in Medemblik
Column

Grutte Pier kwam zijn excuses aanbieden, maar klopt dat wel…

MEDEMBLIK – 500 jaar na dato heeft de uit Friesland afkomstige Grutte Pier dan eindelijk zijn excuses aangeboden voor zijn vreselijke slagveld die hij in en om Medemblik heeft aangericht. Met een rondgang door Medemblik kwam Grote Pier aan bij het kasteel waar de burgemeesters van Medemblik en Súdwest-Fryslân met een emmer water uit Súdwest-Fryslân het eeuwige vuur blusten.

Maar klopt dit wel.. Nee.. Grutte Pier hoefde helemaal zijn excuses niet aan te bieden, Grutte Pier was niets meer en minder dan een vazal van de Heer van Gelre, de man die Grutte Pier opdracht gaf om te roven en te veroveren. Dus moet Gelderland hun excuses komen aanbieden voor al het leed dat ons is aangedaan. En laten wij dan ook direct een schadevergoeding van 500 miljoen euro gaan eisen, 1 miljoen voor elk jaar dat het geduurd heeft..

En anders…  beman de schepen en op naar Harderwijk of Harderwiick zoals het toen heette.

Reageren via facebook