IVN – Bijen, natuurpad en insectenhotel Oostwoud

OOSTWOUD – Zondag 3 september om 13.00 uur is er een gratis bijen- en insectenexcursie door imker Willem Nijhuis en IVN vrijwilliger Henk Lanting op het Egboetsterrein Liederik15,1678 JC Oostwoud (afslag Hauwert). In en om het Egboetje krijgen grote en kleine bezoekers uitleg over insecten in het algemeen en bijen in het bijzonder.

IVN-gids Henk Lanting laat bezoekers van het natuurpad genieten. Hij vertelt het een en ander over de insecten die daar voorkomen. Naast honingbijen zijn er zo’n 300 soorten solitair levende bijensoorten die belangrijk zijn voor de bestuiving van bloemen. Ze verzamelen stuifmeel en nectar om er eitjes in te leggen. De bekendste zijn zg wilde bijen, graaf- of metselbijen. Ze maken geen honing en komen niet op zoet af zoals wespen.

Imker Willem Nijhuis beheert bijenkasten in het Egboetsterrein. Hij heeft een ‘droge’ bijenkast mee en laat van alles zien. Zijn bijenverhaal gaat ook over de koningin, de darren en de werkers, hun voedsel, de bloemen en wat voor honing ze maken. Bijen staan symbool voor zon, warmte en zoete lekkernij.

Reageren via facebook