De Wijde Blik en Bovenkerkerpolder bij Amstelveen en Grootslag West in West-Friesland blijven een stiltegebied.

Grootslag-west Andijk/Wervershoof blijft stiltegebied

ANDIJK/WERVERSHOOF – De Wijde Blik en Bovenkerkerpolder bij Amstelveen en Grootslag West in West-Friesland blijven een stiltegebied.  In 2017 bleken deze gebieden niet aan de criteria van een stiltegebied te voldoen. Er zijn ‘stiltetafels’ georganiseerd om te kijken of het nog zinvol en wenselijk was om deze gebieden als stiltegebied te behouden. Na deze stiltetafels is besloten dat deze drie gebieden een stiltegebied blijven. In totaal zijn er 39 stiltegebieden in Noord-Holland. 

Gedeputeerde Adnan Tekin: “De stiltetafels in de verschillende gebieden waren heel waardevol. Waardering voor stilte is voor iedereen anders. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken en de bewoners bekijken dat allemaal op hun eigen manier. Ik ben blij dat we alle drie de gebieden kunnen behouden als stiltegebied. ”

Stiltegebied

Een stiltegebied is een gebied dat zoveel mogelijk stil wordt gehouden en waarin de geluiden van flora en fauna overheersen. Mensen hebben behoefte aan ruste, stilte en groen. In Noord-Holland zijn in de jaren tachtig stiltegebieden vastgesteld om rustige gebieden voor de toekomst te behouden.

Stiltetafels

De stiltetafels zijn gehouden voor de gebieden De Wijde Blik, Bovenkerkerpolder en Grootslag West. Aan de stiltetafels hebben verschillende belanghebbenden per gebied deelgenomen zoals gemeenten, natuurorganisaties, ondernemers, bewoners of statenleden. Uit de verschillende stiltetafels is een beter beeld ontstaan over de vraagstukken per gebied, de uitkomsten maar ook de mogelijke oplossingen.

[signoff]

Reageren via facebook