Zelf tulpen plukken, dat is toch het allerleukst?

REGIO – Een pluktuin is niets nieuws. In tuin-, winkelcentrums en zelfs op de Dam in Amsterdam konden er al tulpen geplukt worden. Maar waar komen al die tulpen vandaan en hoe worden deze geteeld? Dat laat Bosbrothers Food & Flowers in Wieringerwerf graag zien met een pluktuin in de tulpenkas. Er kunnen volop tulpen geplukt worden, maar er valt ook veel te ontdekken.

Het idee is ontstaan uit de vele vragen die aan de kwekers gesteld werden. Voordat een bos tulpen in de winkel terechtkomt, gaat er een heel proces aan vooraf. Hier bestaat onwetendheid over. Tijdens de Tulpenplukdag kunnen er dan ook niet alleen tulpen geplukt worden, maar wordt door middel van allerlei leuke activiteiten het hele verhaal rondom de tulp verteld. Ook kunnen er natuurlijk vragen aan de telers zelf gesteld worden.

Zondag 12 maart gaat het gebeuren. Tussen 11.00 en 16.00  gaat de kas open voor publiek om aan Oostermiddenmeerweg 18, te Wieringerwerf voor €4,00 een tas vol tulpen te komen plukken. Daarnaast zijn er voor kinderen leuke activiteiten te doen. Een gezellig uitje voor jong en oud. Meer informatie kan verkregen worden via plukdag@hotmail.com.

Reageren via facebook