17.1 C
Medemblik
23 mei 2020 19:43
Medemblik Actueel.

Archieffoto: Foto: Skeelerniieuws
Archieffoto: Foto: Skeelerniieuws

Janno Botman moet na protest zijn gouden medaille inleveren.

ANDIJK – Na eerder deze week 3 medailles op de 1000 meter sprint waar Janno Botman zilver pakte, op de relay waar hij samen met Jordy van Workum en Merijn Schepenkamp de tweede plek haalde en op de 300 meter waar Janno Botman brons pakte, was hij vrijdagavond al flink aan het vieren dat hij de gouden plak op de One Lap had gepakt.

Maar niet veel later moest hij deze weer inleveren omdat een protest van de Franse ploeg door de jury werd aangenomen. Janno bleek in de eerste bocht een duw aan een Franse tegenstander te hebben gegeven waardoor hij werd teruggezet naar de vierde plek en zijn gouden plak moest inleveren.

Reageren via facebook