Kelly Schouten grijpt de macht in de Trachitol Trophy

ZWAAGDIJK-OOST – Winnen op haar thuisbaan, De Westfries in Hoorn, en ook nog even de koppositie pakken in de tussenstand van de Trachitol Trophy. Voor Kelly Schouten kon de zaterdagavond niet beter eindigen.

Na 80 ronden wist zij de sprint te winnen van een kopgroep die uit het peloton was ontsnapt. De, toen nog, leidster in het tussenklassement Marijke Groenewoud miste de slag en moest met lede ogen toe zien hoe haar concurrente de winst en de leidende positie in het tussenklassement overnam van haar.

Achter Kelly Schouten kwam Merel Bosma als 2e over de finish voor Jade van de Molen die als derde eindigde.  Beau Wagemaker wist zich te revancheren voor de valpartij van de tweede wedstrijd en pakte een mooie vierde plaats.

Dieuwertje van Kalken uit Hem finishte ook in het peloton samen met de uit Hoogkarspel afkomstige Janet Beers.

[signoff]

Reageren via facebook