Medemblik Actueel.

archief foto
Schaatsen & skeeleren

Een zilveren Benthe Kerkhoff tijdens het EK-inlineskaten

OOSTWOUD – De B-juniore staat er waarschijnlijk zelf nog het meest van te kijken van haar prestaties dit jaar. In Mei pakt ze haar eerste overwinning in een Europa Cup en nu tijdens het EK-Inline Skaten staat ze op het podium met een zilveren medaille om haar nek.

De puntenkoers over 5km was een chaos halverwege de wedstrijd, een valpartij in het peloton zorgde ervoor dat veel tegenstandsters werden uitgeschakeld daar waar Benthe juist de dans ontsprong.  De valpartij gebeurde vlak voor haar neus maar ze wist met kunst- en vliegwerk de vallende meiden te ontwijken.

Een paar ronden later zag ze haar kans schoon en ging er vol tegenaan om zoveel mogelijk punten te pakken, een plannetje dat prima werkte gezien haar zilveren medaille.

Reageren via facebook