8.8 C
Medemblik
22 september 2020 09:50
Medemblik Actueel.

Irene Schouten grijpt naast winst in eerste Wereldbeker massastart

MINSK – Vooraf was de huidige wereldkampioene op de massastart de grote favoriete maar in een zinderende finale moest Irene Schouten toch nog op de laatste meters de Canadese Ivanie Blondin voor laten gaan.

De wedstrijd werd hard gemaakt toen 2 dames een vluchtpoging ondernamen, Tatsiana Mikhailova(Wit-Rusland) en Noemi Bonazza (Italië) sprongen weg uit het peloton, Mikhailova moest Bonazza al snel laten gaan en toen het peloton eenmaal op ruim honderd meter achterstand reed vonden zij het genoeg en verhoogden het tempo onder aanvoering van o.a. Melissa Wijfje om de Italiaanse weer in te rekenen.

In de finale trok Irene Schouten al snel de sprint aan om zo te proberen Ivanie Blondin en de Italiaanse Francesco Lollobrigida van zich af te schudden maar de Canadese wist Irene bij te halen en in de laatste bocht wist zij onder Irene door te komen en als eerste over de finish te gaan met Irene Schouten daar vlak achter. De Italiaanse eindigde weer vlak achter de beide kemphanen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?