Medemblik Actueel.

Foto: Skeelernieuws.nl
Schaatsen & skeeleren

Gert-Jan van Diepen: ‘Vlak voor de streep werd het nog spannend’

WERVERSHOOF – Waar hij vorig jaar nog de vierde plaats voor zich opeiste wist Wervershover Gert-Jan van Diepen afgelopen zaterdag in Staphorst tijdens het KPN NK Marathon na een spannende strijd de bronzen plak in de wacht te slepen, maar gemakkelijk ging het niet.

Aan de verslaggever van Skeelernieuws.nl vertelt Gert-Jan van Diepen dat het best wel een hectische race was. ,, Het begin ging best wel langzaam, iedereen ging een beetje naar elkaar kijken. Vanwege het viaduct omhoog en de wind wilde iedereen sparen. In het begin was het veel kijken, maar ze gingen wel proberen weg te rijden. Uiteindelijk ging er iemand, ik ging er achteraan en dat bleek de mooie slag. We waren met zijn vijfen weg en zo hebben we het afgemaakt.”

Jullie waren wel met vijf weg, maar jullie bleven niet bij elkaar, Remo reed weg…
“In het begin dachten we wel we gaan er nog achteraan. Toen begonnen we naar elkaar te kijken, en als je dan met z’n drieën naar elkaar kijkt, ja dan wordt het lastig. Daardoor kon hij de slag slaan. Iedereen probeerde te sparen voor de eindsprint.”

Toen Ids wegreed werd er toch nog gas gegeven, want anders bleef de rest met lege handen achter. Toen moest er toch gereden worden. Vlak voor de streep werd het nog spannend of we alleen nog voor brons reden. Uiteindelijk haalden Christian en ik hem allebei nog in en hadden we zilver en brons.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook