5 C
Medemblik
27 november 2020 06:46
Medemblik Actueel.

CDA blij met uitbreiding Jozefschool Medemblik

MEDEMBLIK – Met 15 stemmen voor en 10 stemmen tegen is er door de gemeenteraad van Medemblik ingestemd met de uitbreiding van de Jozefschool in Medemblik.

Aanvankelijk stelden we de besluitvorming hierover uit, omdat de raad wilde wachten op het Integraal Huisvestingsplan (IHP). Dit biedt echter voor de korte termijn geen oplossing voor de gewenste en benodigde uitbreiding van deze school.

Het gaat overigens om een semi permanent gebouw, dat in geval van renovatie in stand kan blijven. Bij nieuwbouw in de toekomst kan er gekeken worden naar integratie ervan, en bij nieuwbouw elders heeft het een verkoopwaarde.

De CDA fractie heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van het krediet voor uitbreiding van de Jozefschool.  Els van den Bosch (CDA) :” Het verwijzen van 1 groep is niet wenselijk. Dit levert voor de school organisatorische moeilijkheden op en het is niet goed voor de onderlinge verbondenheid.  Het geeft onrust bij het team, de ouders en de leerkrachten. Dat moet je niet willen. Het gaat om 4 jaar. Ouders kiezen nadrukkelijk voor deze school”.

Claudia Selders (CDA) voegt daar aan toe: “wij stemmen in omdat alle alternatieven goed zijn onderzocht en dit de beste oplossing is. Het gaat maar liefst om 4 jaren, dat is de helft van de basisschool van een kind”.

Bovendien, zo stellen beide dames, is het in het kader van Passend Onderwijs ook van belang dat er voldoende ruimtes beschikbaar zijn.

Reageren via facebook